Etäluettava vesimittari

Asiakkaat, joille on asennettu etäluettava vesimittari, voivat käydä katsomassa vedenkulutustietoja Vesitili-sivustolta. Vesitilille kirjaudutaan asiakasnumerolla ja käyttöpaikannumerolla. Ohjeet kirjautumiseen löydät mittarilukema sivustolta tai soittamalla asiakaspalveluun 044 723 1004.

Kun kirjaudut Vesitilille käy päivittämässä yhteystietosi Omat tiedot- välilehdelle ja hyväksymässä että haluat vastaanottaa etäluettavan mittarin hälytyksiä ja vesilaitoksen tiedotteita. Kun olet hyväksynyt tiedotteiden vastaanottamisen saat omalta etäluettavalta mittarilta tulevia hälytyksiä kuten vuoto, putkirikko ja mittarin lämpötilahälytys. Ilman asiakkaan suostumusta näitä hälytysviestejä ei lähetetä. Asiakas on vastuussa kiinteistöllä kulutetusta vesimäärästä. Vedenkulutusta kannattaa tarkkailla, jolloin kiinteistön omistaja välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Etäluettavamittari lähettää veden kulutustiedon kerran vuorokaudessa IoT-verkon kautta vesilaitoksen laskutusjärjestelmään. Hälytysviestin mittari lähettää aina kun mittari sellaisen havaitsee. Jos mittari ei saa yhteyttä IoT-verkkoon, viestit eivät lähde eteenpäin ja siten vedenkulutustiedot ja hälytykset eivät tule vesilaitoksen järjestelmään ja hälytysviestejä ei lähde eteenpäin asiakkaalle.

Etäluettavalta mittarilta on saatavilla:

-Putkirikkohälytys, joka lähtee suuresta äkkinäisestä vedenkulutuksesta. On mahdollista että putkirikkohälytys lähtee asiakkaalle esim paljun täyttö tilanteessa kun vettä otetaan kerralla isoa määrää.

-Vuoto-hälytys, kun mittari on ollut pysähtymättä tarpeeksi kauan, esim jatkuva wc-pytyn vuoto tai tiputtava hana.

-Lämpötilahälytys, jos vaarana on mittarin jäätyminen.

 

Mittarilta saatavista hälytyksistä huolimatta kiinteistön omistajan vastuulla on mittarin paikka ja kiinteistön omat putket ja siten mittarin jälkeen tapahtuva vedenkulutus. On hyvin mahdollista että mittarilta ei hälytysviestiä lähde vaikka kiinteistöllä olisi normaalista poikkeavaa kulutusta.

 

Laskutus tapahtuu jatkossakin 3 kuukauden välein. Etäluettavamittari mahdollistaa sen, että laskutus on aina todelliseen vedenkulutukseen perustuva. Jatkossa teidän ei enää tarvitse lukea ja lähettää vesimittarilukemaa vesilaitokselle, ellette saa mittarinlukukorttia. Mittarilukukortti läheteteään, jos etäluettavaan mittariin ei saada yhteyttä eli siten lukemaa ei saada etänä.

Pyytäisimme teitä kuitenkin aina tarkistamaan laskunne ja ottamaan yhteyttä toimistoon (puh. 0406619557) jos huomaatte laskussa olevan jotain poikkeavaa. Jos jostain syystä mittari ei saa yhteyttä IoT-verkkoon niin lukematieto ei lähde ja lasku tulee siinä tapauksessa arviolla.