Kurikan Vesihuolto Oy

30.8.2022

PÄIVYSTYS PUHELIN VASTAA VIKAILMOITUKSIIN VIRKA-AJAN ULKOPUOLELLA 15:30-7:00 

 PUH. 050 413 0310

 

Käyttämättä olleiden rakennusten hanaveden laadun varmistaminen vettä juoksuttamalla

Käyttämättä olleiden rakennuksien vesijohto vettä tulisi juoksuttaa ennen käyttöä. Erityisesti nyt koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtyjen rajoitustoimenpiteiden vuoksi monet rakennukset ja tilat (esim. koulut, päiväkodit, ravintolat, kirjastot, toimistot) ja niiden vesijärjestelmät ovat olleet pitkään käyttämättä tai huomattavasti vähäisemmällä käytöllä. Tällöin rakennuksen vesijohtoihin jäänyt vesi on seissyt putkistoissa pitkään. Putkistoissa seissyt ja lämmennyt vesi voi liuottaa putkien seinämistä metalleja tai seinämiin kertyneitä aineita, kuten rautaa ja mangaania, tai lisätä bakteerien kasvua putkistossa. Tämä aiheuttaa veden laadun heikkenemistä ja siksi vesi saattaa haista ja maistua ummehtuneelta. Ongelma poistuu vettä juoksuttamalla. Juoksuta vettä kaikista vesipisteistä niin kauan, että veden lämpötila tasaantuu, mutta ainakin vähintään 2 min ajan.


Hyvä laatuinen vesi on kirkasta ja selvästi viileää eli alle 10 asteista. Vettä tulisi juoksuttaa aina ennen sen juomista tai ruuanlaittoa.


Vesilaitos yhdistyksen uutisesta voit lukea lisää toimenpiteistä pitkään käyttämättömänä olleiden rakennuksien vesijärjestelmien käyttöönotosta https://www.vvy.fi/ajankohtaista/uutiset/varmista-...