Kurikan Vesihuolto Oy

30.8.2022

PÄIVYSTYS PUHELIN VASTAA VIKAILMOITUKSIIN VIRKA-AJAN ULKOPUOLELLA 15:30-7:00 

 PUH. 050 413 0310

 

Vesimittarit etäluentaan

Kurikan Vesihuollossa on siirrytty käyttämään etäluettaviavesimittareita. Etäluettaviavesimittareita on asennettu elokuusta 2020 lähtien. Nyt syyskuussa aloitamme vesimittarien massavaihdon ja tarkoituksena on vaihtaa järjestelmällisesti kaikki vesimittarit etäluettaviin. Aluksi on tarkoitus vaihtaa 1500 kpl mittareita ja tulevina vuosina loput. Syyskuussa alkavan vesimittarien vaihtotyön toteuttaa Putki- ja hitsauspalvelu Markku Rantamäki Oy. Vaihtotyö aloitetaan Kurikan keskustan taajaman alueelta. Vaihtokohteet käydään läpi vaihtolistan mukaisesti ja asukkaita tullaan informoimaan vaihtovuorossa olemisesta.

 

Etäluettavamittari mahdollistaa todelliseen kulutukseen perustuvan laskutuksen.  Laskutus tapahtuu jatkossakin 3 kuukauden välein, mutta lasku on aina todelliseen kulutukseen perustuva ja ns. arviolaskua ei enää tule. Mittari lähettää lukeman laskutusjärjestelmään kerran vuorokaudessa. Joissakin tapauksissa mittari ei saa yhteyttä verkkoon, jolloin lukematieto ei lähde eteenpäin. Näissä tapauksissa laskutus tehdään arviolla ja tasauslasku joudutaan tekemään. Näissä tapauksissa asiakkaan tulisi olla yhteydessä toimistosihteeriin, jolloin saadaan selvitettyä miksi etälukema tieto ei tule.

 

Etäluettavat mittarit hyödyntävät Digitan IoT-verkkoa joka pohjautuu LoRaWAN- teknologiaan.

 

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.