Kurikan Vesihuolto Oy

30.8.2022

PÄIVYSTYS PUHELIN VASTAA VIKAILMOITUKSIIN VIRKA-AJAN ULKOPUOLELLA 15:30-7:00 

 PUH. 050 413 0310

 

Etäluettavasta vesimittarista

Kuluneen talven aikana Kurikan keskustan alueelle on asennettu massavaihtona etäluettavia mittareita Putki- ja hitsauspalvelu Markku Rantamäki Oy:n toimesta. Mittarin vaihtoprojekti etenee Kurikan keskustassa kevään aikana ja ensi syksynä jatketaan Jalasjärven keskustassa ja haja-asutusalueilla. Asiasta tiedotetaan erikseen.

 

Jos Teille on vaihdettu etäluettava vesimittari voitte käydä katsomassa omia vedenkulutustietoja Vesitili-sivuston kautta. Voit lukea tarkemmin etäluettavista vesimittareista Asiakkaalle välilehden alta täältä.

 

Etäluettava mittari mahdollistaa realiaikaisen laskutuksen, jolloin asiakas saa aina todelliseen kulutukseen perustuvan laskun, eikä arviolaskutuksia jatkossa enää tehdä. Kuitenkin, jos jostain syystä mittari ei saa yhteyttä IoT-verkkoon niin lukematieto ei lähde ja lasku tulee siinä tapauksessa arviolla. Pyytäisimme Teitä aina tarkistamaan laskunne ja ottamaan yhteyttä toimistoon (puh. 044 723 100) jos huomaatte laskussa olevan jotain poikkeavaa.

 

Etäluettavasta mittarista huolimatta laskutus tapahtuu jatkossakin 3 kuukauden välein. Jatkossa teidän ei enää tarvitse lukea ja lähettää vesimittarilukemaa vesilaitokselle, ellette saa mittarinlukukorttia. Mittarilukukortti läheteteään, jos etäluettavaan mittariin ei saada yhteyttä eli siten lukemaa ei saada etänä.

 

Etäluettavat mittarit mahdollistavat myös tarkemman vedenkulutuksen seurannan ja mittarilta on mahdollista saada hälytysviestejä epänormaalista kulutuksesta. Asiakkaan pitää käydä lisäämässä omat yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero) ja hyväksymässä hälytysviestien vastaanotto Vesitilin Omat-tiedot välilehdellä.

Etäluettavalta mittarilta on saatavilla:

-Putkirikkohälytys, joka lähtee suuresta äkkinäisestä vedenkulutuksesta. On mahdollista että putkirikkohälytys lähtee asiakkaalle esim paljun täyttö tilanteessa kun vettä otetaan kerralla isoa määrää.

-Vuoto-hälytys, kun mittari on ollut pysähtymättä tarpeeksi kauan, esim jatkuva wc-pytyn vuoto tai tiputtava hana.

-Lämpötilahälytys, jos vaarana on mittarin jäätyminen.

Mittarilta saatavista hälytyksistä huolimatta kiinteistön omistajan vastuulla on mittarin paikka ja kiinteistön omat putket ja siten mittarin jälkeen tapahtuva vedenkulutus. On hyvin mahdollista että mittarilta ei hälytysviestiä lähde vaikka kiinteistöllä olisi normaalista poikkeavaa kulutusta.