Vesijohto vedessä ruskeaa/mustaa väriä Kurikan keskustassa

Kurikan keskustan alueella vesijohto vedessä on havaittu ruskeaa/mustaa väriä. Veden värjääntyminen johtuu vesijohtoverkoston seinämistä liikkeelle päässeistä rauta ja mangaani saostumista.Verkoston huoltotöiden ja putkirikkojen yhteydessä vesijohtoverkoston virtaussuunnat saattavat vaihdella, jolloin rauta ja mangaani sakka pääsee irtoamaan putken sisäseinämistä. Värjäytynyt vesi sisältää useimmin tavallista enemmän rautaa ja mangaania, jota normaalistikin vedessä on. Värjääntynyt vesi ei ole vaarallista. Haitta on enemmänkin esteettinen. Värjääntynyttä vettä ei ole kuitenkaan syytä juoda, vaan vettä tulee juoksuttaa kunnes se on taas kirkasta.


Koska vesijohtoveden värjääntymistä on ilmennyt laajemmalla alueella vesihuoltolaitos suorittaa verkoston laajempaa huuhtelua useammasta pisteestä keskustan alueella. Vesihuoltolaitos ottaa myös lisänäytteitä verkostosta torstaiaamuna 12.3. virallisen näytteenottajan toimesta.


Jos havaitset vesijohto vedessä ruskeaa väriä, niin juoksuta vettä hanoista. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä Kurikan Vesihuolto Oy:n päivystykseen 050 413 0310.